Merkato Essentials: stel uw eigen configurator samen

Op onze website spreken we geregeld over Merkato Essentials, maar ook over de CPQing configurator of simpelweg product-configurator. Veel verschillende termen om dezelfde software te omschrijven. CPQing Solutions gebruikt de rules engine van de Merkato Group en stelt u in staat om enkel te betalen voor de functionaliteiten die u wilt gebruiken. U bepaalt de gewenste functionaliteiten en betaalt niet voor al de functies die de Merkato Group kan leveren. U betaalt enkel voor de essentials.

Waarom Merkato?

De product-configurator van Merkato is de krachtigste en snelste in de markt. De bewezen backend bestaat uit een rules engine waarin – zonder programmeerkennis – kennisregels (configuratie- en calculatieregels) worden vastgelegd die ervoor zorgen dat uw producten gegarandeerd correct worden samengesteld. Juist omdat de rules engine (de motor van de product-configurator) van Merkato Group zo goed is hebben we deze gekozen als basis voor de configurator software van CPQing Solutions.

De softwareontwikkeling van de Merkato product-configurator is in 2004 begonnen, momenteel wordt er gewerkt met de vijfde generatie van de software. Dankzij continue ontwikkelingen is Merkato de meest moderne configurator in de markt, met een uitgebreid aanbod aan functionaliteiten. Niet gek dat we het volgende motto hanteren; “Wij hebben al oplossingen voor problemen waar u nog nooit over heeft nagedacht”. Kortom, Merkato (en dus ook Merkato Essentials) kan al uw complexiteit van product- en prijsregels aan.

 

“Het grootste verschil is dat Merkato Essentials wordt gepositioneerd om bedrijven
met een minder complexe configurator te kunnen helpen.
U betaalt alleen voor de functionaliteiten die u gebruikt.”

 

Merkato vs. Merkato Essentials

Nu u weet waarom we Merkato als basis gebruiken vraagt u zich misschien af waar zit het verschil in? Het grootste verschil is dat Merkato Essentials wordt gepositioneerd om bedrijven met een minder complexe configurator te kunnen helpen. U betaalt alleen voor de functionaliteiten die u gebruikt. We zijn teruggegaan naar de basis en enkel de belangrijkste functies zijn meegenomen in onze software. Maar ook de prijsstelling is anders. Waar u bij Merkato een licentie koopt met per kwartaal een M&S fee, levert CPQing u Merkato Essentials op basis van SaaS (Software-as-a-Sevices) en betaalt u enkel voor uw maandelijkse gebruik. Merkato Essentials is dan ook maandelijks opzegbaar.

Er zijn nog meer verschillen maar worden in deze blog niet benoemd omdat u hiervoor meer kennis van de rule engine moet hebben. Hierbij moet u denken aan aantal Custom Columns, gebruik van Stylegroups, beperking instelling Settings, beperking aantal Statussen, etc.

Een beknopt overzicht van de functionele verschillen

Merkato EssentialsMerkato
Basis functionaliteit JaJa
Alle functionaliteitenNeeJa
Betalen per functionaliteitJaNee
Geen InvesteringskostenJaNee
Maandelijks opzegbaarJaNee
Basis project functionaliteitJaJa
Volledige project functionaliteitNeeJa
Maximaal aantal talen voor de gebruikersinterface4Oneindig
Database analyseNeeJa

Betaal enkel voor de functies die u gebruikt

Het lijkt een klein verschil, alleen betalen voor de functies die u daadwerkelijk gebruikt. Maar in de praktijk is het een wereld van verschil. De grootste zitten in:

  • Het dagelijks gebruik en de jaarlijkse kosten. Door enkel de gewenste functionaliteiten beschikbaar te hebben in het dashboard wordt het gebruik van de product-configurator nog overzichtelijker en eenvoudiger.
  • Het andere voordeel van Merkato Essentials is dat het gemiddeld 75% goedkoper is dan zijn grote broer met alle mogelijke functionaliteiten. Hiermee wordt een product-configurator (volgens ons) opeens relevant voor een veel grotere groep organisaties. De maandelijkse investering is namelijk sneller terug te verdienen.

De basis functionaliteiten van Merkato Essentials (inclusief 2 gelijktijdige gebruikers) zijn al vanaf €230,- p.m. te gebruiken. Omdat elke klant de basis functionaliteit heeft uitgebreid met voor hem/haar relevante functionaliteit, betalen de gebruikers gemiddeld €400,- p.m. waarmee ze 75% goedkoper uit zijn in vergelijking met de grote broer Merkato. Mocht u in de loop van de tijd meer functionaliteiten wensen, dan is dat uiteraard geen probleem. U kunt altijd doorgroeien naar een uitgebreidere set van functies of uiteindelijk naar Merkato. Implementatie technisch heeft dit geen gevolgen. U kunt de templates met kennisregels 100% hergebruiken. Dat is een garantie. Het is uitsluitend een commerciële overstap.

Merkato Essentials is in te zetten als

Dankzij de eigen API en koppelingen voor vrijwel alle moderne verkoop- en productiesystemen is Merkato Essentials in te zetten als meer dan alleen een product-configurator. Zo stelt het eenvoudig mooie offertedocumenten op, waardoor het ook als offerte software wordt ingezet. Maar ook als u hele complexe producten heeft waarbij de klant vaak bij de hand genomen moet worden kan Merkato Essentials worden ingezet voor Guided Selling of als sales-configurator. Het is zelfs mogelijk om uw klanten de mogelijkheid te bieden om online op uw website producten te configureren. Binnen een half uur integreert u eenvoudig de configurator in uw website. Het maakt niet uit welk platform u gebruikt.

Bent u enthousiast geworden over de op maat afgestelde mogelijkheden van Merkato Essentials? We bespreken graag vrijblijvend de mogelijkheden voor uw organisatie, maar u kunt ook eerst een demo aanvragen om de software in actie te zien.

Onze CPQ-software is gekoppeld met

CPQing Solutions heeft een eigen API (Application Programming Interface) en koppelingen voor vrijwel alle moderne verkoop- en productiesystemen. Begin het verkoopproces in uw CRM-systeem met het selecteren van de klant waar u de offerte voor wilt maken. Stel de oplossing samen in CPQing Configurator en stuur het offertedocument per email of direct in uw systeem aan uw klant. Om overzicht te houden, hangt u het offertedocument aan de klantgegevens in uw CRM-systeem. Maak automatisch een productieorder aan met de juiste stuklijst in uw ERP-systeem indien de klant bestelt. Maar ook koppelingen met bestelsystemen, klantportals en vele andere behoren tot de mogelijkheden.

De CPQing Software is in (bijna) alle branches inzetbaar. Ontdek het zelf.

CPQing Solutions is o.a. gekoppeld met

© 2024 CPQing Solutions B.V. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring | Realisatie Sieronline B.V.

Is een configurator iets voor uw bedrijf?

Wij demonstreren dit graag!

Klik hier om een demo aan te vragen.