FAQ

Veelgestelde vragen

Alles wat u moet weten over onze configurator

Onderstaand vindt u antwoorden op veelgestelde vragen. Staat uw vraag hier niet tussen? Bel ons op 088 – 637 52 37 of vul het contactformulier in. Wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk!

Heb ik CPQing nodig?

Het verbeteren van bedrijfsprocessen zou altijd een doel moeten zijn. CPQing helpt u bij het verbeteren van het offerte- en orderproces. Met CPQing gebruik je alleen dat wat je nodig hebt en betaal je dus nooit te veel. Als dit proces is geoptimaliseerd, werkt dit door naar alle andere bedrijfsprocessen. Configuraties zijn 100% correct en kunnen altijd worden geproduceerd. De financiële afdeling krijgt minder vragen omdat prijzen kloppen. De afdeling engineering hoeft minder vaak repeterend werk te doen.

Waarvoor kan ik een configurator gebruiken?

In het verleden werden configuratoren voornamelijk ingezet om verkoopbinnen- en -buitendienstmedewerkers te voorzien van een offerte-generatietool. Dat kan nog steeds. Maar de geavanceerde software van CPQing Solutions maakt het ook mogelijk om een breder distributienetwerk te ondersteunen. Denk hierbij aan buitenlandse vestigingen, dealers en agenten. CPQing maakt zelfs de meest complexe producten begrijpelijk voor iedereen.

Wat is CPQ?

CPQ staat voor ‘Configure, Price, Quote’. Het ondersteund alle processen tussen uw CRM- en ERP-applicatie. Daar waar deze applicaties tekort schieten in functionaliteit om het offerte- en orderproces te ondersteunen, doen CPQ-applicaties dit wel.

Wat is het verschil tussen een product- en een sales configurator?

Het verschil tussen een product- en een sales configurator is flinterdun. Sommige experts claimen dat het eerder een interpretatieverschil is. CPQing ziet in de praktijk dat de term product configurator voornamelijk wordt gebruikt voor het correct verwerken van orders in uw ERP-applicatie, terwijl een sales configurator u gemak biedt tijdens het verkoopproces – zeker voor verkoopteams of dealers die op afstand werken. Maakt u zich echter geen zorgen: CPQing kan voor beide toepassingen worden ingezet.

Wat kost een configurator?

De belangrijkste kosten van een configurator zitten niet in de aanschaf of het implementatieproces, maar in al die jaren waarin u de CPQ-applicatie gebruikt en beheert. Dat is ook de reden dat CPQing het beheer (en ook de implementatie) van de software in handen legt van uw eigen mensen. Hierdoor is voor geen enkel wissewasje een dure consultant nodig. De software van CPQing wordt geleverd op basis van het SaaS-(Software-as-a-Service) principe. Wij leveren de beste prijs/kwaliteit CPQ-oplossing in de markt en u kunt elke maand opzeggen.

Kan ik de configurator op mijn (Wordpress-)website zetten?

Uiteraard is dit mogelijk. CPQing integreert in elk type website. De integratie met uw website is binnen 2 minuten geregeld door het toevoegen van een paar regels code. En het leuke is dat u de stylesheet van uw website kunt gebruiken om CPQing dezelfde look-and-feel te geven.

Is een configurator goed te koppelen?

CPQing is zeer eenvoudig te koppelen met verschillende andere applicaties. De belangrijkste vraag is: wat is écht noodzakelijk voor mijn proces? Maar koppelingen met verschillende ERP-, CRM-, CAD- en E-commerce applicaties zijn al gerealiseerd. Voor verschillende applicaties hebben we een standaard connector beschikbaar. U vindt hier onderaan een aantal koppelingen die er nu al zijn. Staat uw gewenste koppeling er niet tussen? Bel ons, er is vast wat mogelijk!

Hoeveel regels kan ik in de configurator invullen?

Deze vraag geeft het verschil met andere CPQ-leveranciers goed aan. Waar je bij andere partijen in onze prijscategorie slechts een paar kennisregels kwijt kunt, heeft u bij CPQing ook overzicht met duizenden kennisregels. Dat komt omdat CPQing de kennisregels vastlegt in overzichtelijke beslissingstabellen en niet in Excel-achtige formules.

In welke talen kan ik de configurator gebruiken?

Niet alleen de gebruikersinterface maar ook alle documenten kunnen worden geleverd in elke taal – onafhankelijk van de kennisregels. Ook combinaties zijn mogelijk: gebruik een Engelse gebruikersinterface om een Spaans document naar Zuid-Amerika te sturen.

Hoe gaat CPQing om met verschillende rechten en dealers?

CPQing heeft een geavanceerd systeem van ‘rollen & rechten’. Hiermee heeft u controle over welke producten een specifieke dealer mag en kan aanbieden, maar brengt een dealer ook een offertedocument uit met zijn eigen brieflayout. Bij CPQing is dat allemaal heel normaal.

Ik heb nog veel meer vragen!

De medewerkers van CPQing Solutions hebben een lange ervaring in de CPQ-branche. Belt u gerust met al uw vragen. Wij beantwoorden ze graag.

Bel ons gerust op 088 637 52 37 of vul hier het contactformulier in!

© 2024 CPQing Solutions B.V. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring | Realisatie Sieronline B.V.

Is een configurator iets voor uw bedrijf?

Wij demonstreren dit graag!

Klik hier om een demo aan te vragen.