Guided Selling

Wat is guided selling en hoe gebruikt u CPQ-software voor het ideale resultaat?

Het wordt steeds belangrijker om uw klant bij de hand te nemen maar tegelijkertijd wel het gevoel te geven dat zij de controle hebben over het aankoopproces. Guided selling helpt de klant te komen tot een product of dienst die het beste in zijn of haar behoefte voorziet. Met als uiteindelijke doel dat uw klant het product of de dienst afneemt. Dankzij een actieve manier van gidsen stijgt de conversieratio in bijna alle gevallen. En dat is precies wat de guided selling software van CPQing Solutions doet. Het geeft uw klant de mogelijkheid om zelf zijn of haar product samen te stellen, volgens de door u opgestelde configuratieregels. Dankzij deze configuratieregels weet u zeker dat het geoffreerde altijd kan worden geleverd.

Wat is guided selling?

Guided selling versimpelt en automatiseert alle kennis die nodig is om de klantbehoefte te achterhalen, met een passende oplossing te komen en hier direct een offerte voor op te maken welke voldoet aan de wensen. De klant krijgt eventueel een visuele weergave van de oplossing, indien relevant voorzien van prijzen, documenten en illustraties waarmee de klant het voorstel kan evalueren. Daarnaast wordt de technische specificatie van de oplossing (zoals stuklijsten en specificaties) gegenereerd voor productie en distributie.

 

Een belangrijk onderdeel van guided selling is dat de klant het gevoel heeft in controle te zijn. Deze controle moet echter niet doorslaan waardoor het gevoel ontstaat dat het haast onmogelijk is om zelf tot een goede keuze te komen. Het risicogevoel (van falen) wordt dan te groot waardoor er niet tot aankoop wordt overgegaan. Guided selling software (door ons omschreven als CPQ-software) biedt de mogelijkheid om het keuzeproces voor uw klanten te vereenvoudigen. Zo worden er alleen nog keuzes gemaakt waarvan de produceerbaarheid gegarandeerd is. Uw klant houdt de controle en maakt een zelfverzekerde aankoopbeslissing en u heeft 100% zekerheid dat het uiteindelijke product (of dienst) leverbaar is.

CPQ Software

Guided selling met CPQ-software van CPQing Solutions

De combinatie van CPQ-software met guided selling is ideaal. Onze software maakt het guided selling proces overzichtelijk, concreet en helpt uiteindelijk om uw klant een goede keuze te laten maken met wat het beste werkt voor de gewenste situatie.

CPQ staat voor Configure, Price, Quote en helpt uw organisatie met het samenstellen van de oplossing voor uw klant, het berekenen van de juiste prijs en het genereren van een (offerte-)document met afbeeldingen en tekeningen in elke gewenste taal.

Dit samenstellen gaat via dynamische afbeeldingen of eventueel 3D visualisaties. Zo worden uw klanten visueel getriggerd tijdens het aankoopproces waardoor u een haast tastbare indruk achterlaat. Onze CPQ guided selling software werkt op basis van een rules engine die u zelf inricht. Hierin geeft u aan welke variaties mogelijk zijn, maar ook welke opties juist niet mogelijk zijn. De layout van de gebruikersinterface van de CPQ-software wordt enkel beperkt door uw fantasie. Doordat u direct een prijsstelling koppelt aan de variabelen in het configuratieproces, ontstaan er nooit meer fouten in uw offertes. Zo voorkomt u foutkosten en werkt u altijd met een gestroomlijnd offerteproces. Klanten kunnen zelf online het guided selling proces doorlopen, maar ook verkopers of dealers gebruiken de software eenvoudig om tot 100% accurate offertes te komen. Het is zelfs mogelijk om per persoon, land, dag of configuratie te differentiëren. Zo zijn meerdere rollen en rechten eenvoudig in te richten.

Nieuwsgierig hoe CPQ-software uw organisatie kan helpen? Bekijk diverse voorbeelden binnen verschillende branches, doe inspiratie op via ons blog of neem vrijblijvend contact op.

3d productconfigurator

Integreer guided sales met uw CRM-systeem of verkoop- en productiesystemen

Niets is fijner dan een guided sales platform welke naadloos aansluit bij uw CRM-systeem of productiesysteem (ERP). Daarom heeft CPQing Solutions standaard API-koppelingen voor vrijwel alle moderne verkoop- en productiesystemen. Onze software is zo eenvoudig in te richten dat u geen IT-afdeling of programmeerkennis nodig heeft. Of u nu producten of diensten toevoegt met enkele varianten of opties, of een complex productaanbod heeft met veel verschillende mogelijkheden. Iedereen met productkennis kan de configuratie- en prijsregels in de beslissingstabellen invullen.

Naast dat onze software aansluit op de onderstaande CRM- en ERP-systemen kunt u ook eenvoudig een koppeling maken met uw WooCommerce, OpenCart of LightSpeed webshop. Uiteraard is het ook te gebruiken door uw (weder-)verkopers tijdens een verkoopgesprek.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een demo aan om onze software in actie te zien.

online productconfigurator software

Onze guided selling software is al gekoppeld met

© 2024 CPQing Solutions B.V. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring | Realisatie Sieronline B.V.

Is een configurator iets voor uw bedrijf?

Wij demonstreren dit graag!

Klik hier om een demo aan te vragen.