Klanten

Onze klanten in de spotlight

Graag vertellen wij u wat onze software voor onze klanten doet. Liever nog laten wij onze klanten zelf vertellen wat zij kunnen met onze CPQ software. Op deze pagina plaatsen wij hen in de spotlight! Meer weten? Klik op de button bij een verhaal en lees het uitgebreide verhaal.

Van Zelst

Sinds 1975 wordt door familiebedrijf Van Zelst Automaten de levering van koffieautomaten en vendingautomaten verzorgd: voor de kleine garage op de hoek tot grote holdings met filialen door heel Nederland. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een serieuze speler met vier filialen waar ca. 100 medewerkers actief zijn – maar wat ze uniek maakt is de service: hun eigen technische dienst staat 365 dagen per jaar klaar voor storingen en onderhoud en persoonlijk contact staat voorop.

Sinds mei 2020 maakt Van Zelst gebruik van de configurator van CPQing om hun offerteprocedure te versnellen en de look-and-feel van hun offertes te verbeteren. Met CPQing hebben ze de doorlooptijd per offerte van anderhalve dag teruggebracht naar vijftien minuten.

Wilt u meer lezen over hoe Van Zelst Automaten optimaal gebruikmaakt van onze configurator? In het klantverhaal vertellen commercieel manager Tjeerd Verbeke en projectleider commercie Annemarie Kox meer over wat onze configurator voor het bedrijf betekent.

online productconfigurator software

MB sportswear

“Onze missie is om de fun, passie en liefde die we hebben voor de sport te vertalen naar een revolutionaire lijn van high functional sportswear. We willen iedere sporter die met hart en ziel voor de sport gaat de mogelijkheid bieden deze te beleven in een coole outfit van hoogwaardige kwaliteit.” – aldus de in Son en Breugel gevestigde start-up MB sportswear.

Door de inzet van de onze configurator is het verkoopproces voortaan óók van topsportkwaliteit. Van het genereren van automatische artikelcodes tot het genereren van gelikte offtertedocumenten: het is een koud kunstje voor onze salessoftware.

Bent u benieuwd naar de voordelen die MB sportswear ervaart sinds de implementatie? Klik dan hieronder voor het klantverhaal. In deze referentie vertelt Sandra Wientjes van MB sportswear meer over de zoektocht, implementatie en het gebruik binnen het bedrijf.

Staka Metallics

Staka Metallics is een grote speler op de markt van schakelkasten en is marktleider in het watersegment. Daarnaast is Staka één van de twee grootste spelers in de dakluikenmarkt en exporteren ze naar diverse Europese landen. Ze leveren grotendeels aan aannemers, installateurs en tussenhandelaren. Op hun hoofdlocatie in Oosterhout beginnen al hun producten als RVS platen en alle bewerkingen tot het gewenste eindproduct worden hier volledig intern gedaan. Staka Metallics heeft hierbij CPQing in de arm genomen als softwareleverancier zodat offertes kunnen worden omgezet in produceerbare orders.

Als voortdurende voorloper in de modernisering van hun markt wil Staka dat de klant bij de productsamenstelling een directe 3D-visualisatie van het resulterende product kan zien, die vervolgens real time mee verandert met de gekozen specificaties. Hierdoor kan de klant vanaf bijvoorbeeld de website ook speciale maten  samenstellen, welke vervolgens direct in het ERP-systeem kunnen worden opgenomen.

Roelofsen Raalte

Roelofsen, gevestigd in Raalte, levert verschillende soorten unieke paardentransportoplossingen. Van het welbekende Parados-model voor twee paarden tot luxe horse trucks met keuken, living en meer faciliteiten dan de gemiddelde hotelkamer. Roelofsen zocht een tool waarmee de sales-afdeling efficiënter offertes zou kunnen opstellen. Ook was het belangrijk dat hun dealers dit voortaan zelf via een portal konden doen.

Een belangrijke reden om voor CPQing te kiezen, is dat voor het samenstellen van de kennisregels geen programmeerkennis nodig is. Deze laagdrempeligheid droeg, samen met de aantrekkelijke prijs, onder andere bij aan de beslissing. Dat CPQing eenvoudig kan worden geëmbed in de eigen website was daarbij ook een pré.

 

sales of product configurator

Heutink Productiepartners

Heutink Productiepartners (voorheen K-twee genoemd) is een deskundige en betrouwbare partner bij het ontwikkelen, produceren en inrichten van slimme leer- en werkomgevingen binnen de kinderopvang, het primair en voortgezet onderwijs. Met een bevlogen team van 60 medewerkers maken zij hoogwaardige, solide producten en projecten die vanzelfsprekend voldoen aan alle wet- en regelgeving en ergonomische eisen.

Heutink heeft in de zoektocht naar de juiste CPQing-tool alle mogelijkheden uitgebreid afgewogen. Voor Heutink was het erg belangrijk om samengestelde artikelcodes op te bouwen, afhankelijk van de varianten. Onze configurator heeft hen laten zien dat het niet alleen dergelijke artikelcodes kan samenstellen, maar dat deze samengestelde producten ook automatisch worden voorzien van begeleidende, commerciële productomschrijvingen.

 

Eribel Solid 

Met meer dan 25 jaar aan vakmanschap is Eribel Solid een ervaren en betrouwbare projectpartner in de productie en plaatsing van binnendeuren, interieurafwerking en oplossingen in schrijnwerk in hout. Het bedrijf is zelf producent van de kozijnen voor de deuren die moederbedrijf Eribel verkoopt.  

Eribel stuurt Eribel Solid een Excel-bestand met de deurspecificaties die de configurator van CPQing dan inleest. Op basis van deze Excel-import configureert de configurator van CPQing vervolgens automatisch alle kozijnen. De configurator genereert ten slotte een materiaal- en routinglijst. De routinglijst wordt gebruikt om een zaagoptimalisatiepakket te voorzien van data, zodat er daadwerkelijk geproduceerd kan worden.  

Eribel Solid koos daarnaast voor CPQing, omdat de software ook als calculatietool wordt ingezet. Dit zorgt ervoor dat Eribel op voorhand kan berekenen wat de kosten zijn voor de productie van de kozijnen. Dit leidt vervolgens tot een prijsoverzicht.  

VDP Industries 

Al 20 jaar lang zorgt VDP Industries voor het maximaal beschikbaar houden van machineparken tegen zo laag mogelijke kosten. Op de werkplaats van 2000 m² voert een gespecialiseerd en ervaren team dagelijks onderhoud- en herstelwerkzaamheden uit aan elektromotoren, industriële aandrijvingen en pompen.  

Dit fullservicebedrijf zocht een configurator om het checklistproces te verbeteren. Als een elektromotor wordt binnengebracht voor onderhoud, moet nog worden vastgesteld welk onderhoud nodig is en dus ook de welke onderdelen nodig zijn. Wat er gaat gebeuren, is afhankelijk van wat er wordt gevonden. Van elke stap en elke bevinding worden foto’s gemaakt, die worden opgeslagen in de configurator.  

Door de configurator van CPQing bestaat het resultaat uit een materiaal- en urenstaat die wordt opgenomen in de orderbevestiging, inclusief koppeling met Isah. 

Onze guided selling software is al gekoppeld met

© 2021 CPQing Solutions | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring | Realisatie Sieronline B.V.