PK Solutions

Verkoopproces draait (online) 24/7 door voor PK Solutions met behulp van Merkato Essentials

Als leverancier van UPS-systemen (Uninterruptible Power Supply) zorgt de Belgische organisatie PK Solutions voor continuïteit bij haar klanten. Uitval van stroom, systemen en verlies van data resulteren in het verlies van tijd en geld. PK Solutions zorgt ervoor dat haar klanten 24/7 up and running blijven. Echter was deze mentaliteit van 24/7 beschikbaarheid nog niet te zien in de verkoopprocessen van PK Solutions. Dat moest veranderen, vond de organisatie. Geïnteresseerden moeten ook buiten kantoortijden de informatie en prijzen kunnen vinden bij de UPS-systemen die zij samenstellen.  

 

Optimalisatie van interne processen
Via de website van CPQing Solutions kwam PK Solutions uit bij Merkato Essentials. Samen zetten we de eerste stap, namelijk het inrichten van de CPQ-oplossing om de interne processen te optimaliseren. Met het inrichten van de tool zorgen we voor één standaardproces voor het aanbieden van producten. Dat zorgt voor eenvoud en efficiëntie binnen de organisatie, waardoor er minder tijd en mankracht nodig is voor het samenstellen van producten. Zowel de snelheid als de kwaliteit van de configuraties gaan er flink op vooruit en dat zonder te hoeven investeren in extra medewerkers 

 

Vervolgstap: configurator aanbieden via de website voor (potentiële) klanten
Uniek in de relatief traditionele, Belgische markt is het aanbieden van product- en prijsinformatie via een website. PK Solutions ziet er de waarde van in! Door uiteindelijk de configurator volledig in eigen huisstijl en met oog voor UI en UX aan te bieden op de website van de organisatie, kunnen geïnteresseerden ook buiten kantoortijden hun systemen samenstellen. En dat op een visueel aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke manier! Zo kan het verkoopproces 24/7 doorgaan, terwijl PK Solutions de touwtjes in handen houdt wanneer het gaat om de controle over de tool en de informatie die erin staat. 

Een mooie nieuwe klant met een innovatieve visie! We zijn overtuigd dat Merkato Essentials op diverse fronten waarden gaat toevoegen aan de processen van PK Solutions. 

© 2024 CPQing Solutions B.V. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring | Realisatie Sieronline B.V.

Is een configurator iets voor uw bedrijf?

Wij demonstreren dit graag!

Klik hier om een demo aan te vragen.