MB Veranda

Verbeterd inzicht in voorraden en meer (online) verkoop voor MB Veranda

Veranda’s, overkappingen en tuinkamers: ze zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. MB Veranda maakt en levert deze producten, standaard of op maat. Wanneer je een product bestelt, is het natuurlijk wel handig dat alle materialen op voorraad zijn. Zo kan er snel geleverd worden. Er was onvoldoende inzicht in de voorraden van de basismaterialen. Door nauwkeuriger de variatie en hoeveelheid materialen vast te stellen bij een opdracht en deze direct mee te nemen in het ERP-systeem, moet dit probleem verholpen worden.

Merkato Essentials als nauwkeurige configurator

MB Veranda belde CPQing Solutions om uit te leggen waar ze naar op zoek zijn. Er volgde een gesprek met de directeur, exact bepalen welke functionaliteit nodig was en toen konden we toch echt van start. Het doel is om sneller en beter inzicht te krijgen in de materiaalbehoeften en dit direct in ERP-pakket Odoo te verwerken. Zo kunnen ze door de configurator nauwkeuriger bepalen wat moet worden ingekocht en is het voorraadprobleem opgelost. Daarnaast wordt er een outputdocument gegenereerd waarmee de afdeling aangestuurd wordt die de producten op maat zaagt. Een betere briefing zorgt immers voor minder (kostbare) fouten, die later in het proces weer hersteld moeten worden.

Potentie volledig benutten

Dat de organisatie visie heeft, blijkt wel uit de manieren waarop ze de configurator volledig willen benutten. De opdracht mocht dan ontstaan zijn vanuit een voorraadbeheer-probleem, maar MB Veranda wil ook het verkoopproces off- én online optimaliseren. Niet alleen kan er sneller en foutloos geconfigureerd worden door verkopers, ook online wordt het samenstellen van een product eenvoudig gemaakt. Een klant die op de website volledig zijn veranda of overkapping naar wens kan samenstellen, inclusief 3D-model, en in no time een offerte krijgt: dat laat zowel de verkoop als de klanttevredenheid stijgen! In een volgende fase wil MB Veranda deze digitale verkoopdienstverlening ook beschikbaar maken voor haar dealernetwerk.

© 2024 CPQing Solutions B.V. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring | Realisatie Sieronline B.V.

Is een configurator iets voor uw bedrijf?

Wij demonstreren dit graag!

Klik hier om een demo aan te vragen.