Sales configurator

Uw product eenvoudig verkopen via onze salesconfiguratie-software

Het salestraject van complexe (vaak technische) producten kan erg tijdrovend zijn. Om over de foutgevoeligheid nog maar niet te spreken. Dit is des te meer het geval wanneer het productaanbod configureerbaar is. Er is dan gedegen kennis nodig van hoe de (potentiële) klant het product gaat gebruiken én van de (on)mogelijkheden van het productieproces. En dit is waar een betrouwbare sales configurator het verschil kan maken: software die dit alles uit handen neemt en de brug slaat tussen de buitendienst en de productieafdeling.

Een sales configurator stelt in een handomdraai foutloze en reproduceerbare offertes op, aan de hand van de vooraf opgegeven configuratieregels. Dit alles zorgt voor een minimale foutmarge en een maximale besparing van tijd en geld: over de gehele bedrijfsvoering! Zo kunt u zich met een gerust hart richten op het onderhouden van uw (klant)relaties.

Online sales configurator

In het geval van complexe of technische producten kan het voor de buitendienst lastig zijn om foutloze offertes op te stellen. Dit wordt nóg lastiger als ze ook nog eens rekening moeten houden met randzaken zoals levertijden, prijzen, kortingen, afmetingen, financieringsmogelijkheden en garantievoorwaarden. Tel dit alles bij elkaar op en het resultaat is een complex vraagstuk voor uw verkopers, accountmanagers of dealers. Want tegelijkertijd moet er ook rekening worden gehouden met de behoefte van de klant en wilt u ook een aantrekkelijk voorstel kunnen doen. Dit is precies waar onze salesconfiguratie-software op inspeelt. De CPQing back-end bestaat uit een rules engine waarin – zonder programmeerkennis – kennisregels (configuratie- en calculatieregels) kunnen worden vastgelegd die producten 100% correct samenstellen. Door vervolgens met de software (online) naar de klant te stappen, wordt het proces ook voor hen inzichtelijk en visueel gemaakt. Variaties op het product kunnen worden aangebracht en onze software toont direct welk effect die variatie heeft op de prijs en/of levertijd. Zo wordt het voor uw verkoopteam nog gemakkelijker om up- en cross-sell-mogelijkheden te benutten.

Doordat een goed ingerichte sales configurator enkel produceerbare opties toont, wordt het mogelijk om ook zonder volledige productkennis een passende en produceerbare offerte uit te brengen. Zo hoeft uw buitendienst niet meer tot in detail technisch onderbouwd te zijn en kunnen ze zich richten op het onderhouden van (klant)relaties. Dit terwijl de sales configurator ervoor zorgt dat het product technisch klopt.

cpq software in actie

Sales configurator met 100% correcte aanbieding

De CPQing Solutions sales configurator werkt op basis van een rules engine. Deze rules engine, de motor van onze configurator, is de krachtigste en snelste op de markt. De flexibiliteit is eindeloos. Onze CPQ-software wordt dus slechts beperkt door uw fantasie en uw mogelijkheden. Graag laten we u het zelf ervaren. Vraag daarom een vrijblijvende demo configurator aan om uw eigen configuratie samen te stellen en om zelf het gemak van een goede configurator te ervaren. Zo ziet u snel wat er nodig is om uw product op de juiste manier te tonen en te verkopen.

De CPQing sales configurator zorgt voor:

  • De mogelijkheid tot guided selling en daarmee meer up- en cross-sell-mogelijkheden.
  • Het eenvoudig en snel opstellen van offertes en andere documenten.
  • 100% produceerbare offertes.
  • Minimalisatie van kosten, fouten en doorlooptijden.

Naast de offerte kan de sales configurator op basis van het gekozen product ook met één druk op de knop een offertedocument, contract, productiebon, bill-of-material, bouwinstructie en/of bijvoorbeeld handleiding vervaardigen. Wanneer de productietijden in kaart zijn gebracht, kan men zelfs op locatie een levertijd afgeven. Dit optimaliseert het hele proces: van het opstellen van de offertes tot een minimale foutmarge in de productie. Dit bespaart tijd en geld.

Neem vrijblijvend contact op
online sales configurator software

Onze software als product-configurator

De CPQ-software van CPQing Solutions is flexibel in te zetten. U betaalt slechts voor de functionaliteiten die uw bedrijf echt nodig heeft. Is het bovenstaande te veel voor uw bedrijf? Dan kan onze software ook ingezet worden als product-configurator, waarbij uw klanten zelf (eventueel online) hun ideale product kunnen samenstellen en zelfs online via uw website kunnen bestellen. Dit is een interessant alternatief als u minder technische producten heeft die zonder tussenkomst van uw buitendienst verkocht kunnen worden. In essentie verandert er niet veel: de rules engine met kennisregels is hetzelfde, waardoor ook de product-configurator altijd 100% produceerbare opties toont. Maar door de extra functies voor de buitendienst achterwege te laten, is de product-configurator een prijstechnisch zeer aantrekkelijke keuze; u betaalt immers alleen voor wat uw bedrijf echt nodig heeft. In ons blog gaan we dieper in op de verschillen tussen een product- en sales configurator.

Bel ons over de functionaliteiten
sales of product configurator

Waarom een sales configurator van CPQing Solutions?

CPQing Solutions levert een totaaloplossing: naast de softwarecomponent leveren we ook een breed pakket aan dienstverlening. Hierdoor kunt u met een gerust hart uitkijken naar het implementatietraject.

We leveren diensten zoals training, implementatieondersteuning, bouwen van een documenttemplate, modellering van grafische visualisatie(s), website-integratie, integratie met uw e-commerce platform en integratie met uw CRM- en/of ERP-applicatie. Maar ook voor software-onderhoud en -support kunt u bij ons terecht.

Hebt u wel interesse in onze software, maar niet in onze dienstverlening? Geen probleem, ook dat is natuurlijk te regelen.

online productconfigurator software

Wat maakt onze CPQ-software uniek?

Waarom we gewoon de allerbeste oplossing hebben:

De software van CPQing heeft extreem veel functionaliteit.

In 2004 begonnen de softwareontwikkelingen van CPQing. Vandaag de dag leveren we de vijfde generatie van de software en blijven daardoor de meest moderne configurator in de markt. Het is dus onmogelijk dat concurrenten die slechts een paar jaar in de markt actief zijn, evenveel functionaliteit hebben. Daarom hanteren wij het motto: “Wij hebben al oplossingen voor problemen waar u nog nooit over heeft nagedacht”. Wij kunnen al uw complexiteit van product- en prijsregels aan.

Mensen uit de business doen zelf de inrichting en het beheer.

Niet de mensen van de IT-afdeling, maar uw mensen uit de business weten welke informatie nodig is om producten en diensten te verkopen. Het zijn dan ook deze mensen die hun kennis in de configurator moeten kunnen borgen. Voor het succesvol inrichten van CPQing is dan ook absoluut geen IT-kennis nodig.

CPQing heeft de beste prijs-functionaliteitsverhouding in de markt.

CPQing levert u een oplossing voor een lagere investering dan u denkt. Onze prijzen zijn wel véél scherper dan andere leveranciers in de markt. Dit rekenen we graag voor u uit.

De inrichting is een fluitje van een cent.

Implementatie duurt dagen, niet weken. Het vastleggen van product- en prijsregels gebeurt in zogenaamde ‘beslissingstabellen’. Dit is zeer eenvoudig en overzichtelijk. Niet alleen voor producten en diensten met weinig varianten en opties, maar ook voor bedrijven met een grotere complexiteit. Niet alleen vandaag, maar ook volgend jaar, wanneer wellicht een andere gebruiker het beheer heeft overgenomen.

Grootste flexibiliteit bij ontwikkelen van de gebruikersinterface.

Daar waar de concurrentie is vastgeroest in één enkele manier om informatie te presenteren aan de gebruiker, bieden wij u alle vrijheid. Voor uw interne medewerkers wilt u een andere gebruikersinterface dan voor uw dealers of websitebezoekers. Daarmee stellen we u zelfs in staat om eindklanten te begeleiden bij het aankoopproces. Wij noemen dit “Form follows Functions”.

Wij zijn CPQ-specialist en focussen op connectiviteit.

CPQing is specialist op haar gebied. Hier zijn we ook trots op. Wij willen geen verkapt ERP- of CRM-systeem zijn en integreren daarom naadloos met al uw applicaties voor een optimale workflow. Wij leveren een cloud-based oplossing met een open API. Onze mensen hebben de ervaring om ook uw workflow te automatiseren.

© 2024 CPQing Solutions B.V. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring | Realisatie Sieronline B.V.

Is een configurator iets voor uw bedrijf?

Wij demonstreren dit graag!

Klik hier om een demo aan te vragen.