Offerte Software

Met de offerte software van CPQing Solutions maakt u 100% correcte aanbiedingen

Heeft u een dienst of product(en) waar variaties in mogelijk zijn? Dan weet u vast hoe lastig het is om een goede offerte op te stellen welke precies aansluit bij de wens van de klant, terwijl het u niet onnodig veel tijd kost. CPQing biedt een online configurator met visualisatietechnologie waarmee uw klant zelf zijn of haar product of dienst samenstelt. Dankzij de configuratieregels kan de klant, verkoper of dealer uitsluitend juiste, foutloze en produceerbare keuzes maken. Onze offerte software werkt zelfs bij een aanbod van complexe producten. Voorkom fouten, win tijd en laat klanten zelf (online) uw product samenstellen, een offerte opvragen of zelfs direct online bestellen.

De quote tool voor een variabel of moduleerbaar productaanbod

Aan producten of diensten die made-to-order zijn gaat vaak een tijdrovend offerteproces vooraf. Dankzij onze CPQing Configurator is dat verleden tijd. Klanten, verkopers of dealers kunnen uw producten geheel naar wens vormgeven. Maar uiteraard wel met de beperkingen die u daaraan stelt. Zo wordt voorkomen dat er onmogelijke combinaties worden gemaakt.

De configurator biedt de optie om te werken met dynamische afbeeldingen of 3D visualisaties. Zo worden uw klanten visueel getriggerd tijdens het aankoopproces en zien direct het eindresultaat. Onze offerte software werkt op basis van een rules engine zo geeft u zelf op welke variaties en opties mogelijk zijn en wat onmogelijk is. Door uw prijsstelling te koppelen aan alle variabelen van het configuratieproces kunnen er geen fouten ontstaan in uw offertes. Het wordt zelfs een fluitje van een cent om verkopers, dealers en klanten wereldwijd te voorzien van de juiste prijzen. En we bieden de mogelijkheid om per persoon, land, dag of configuratie te differentiëren. Zo zijn meerdere niveausop basis van rollen en rechten in een handomdraai ingericht. U vereenvoudigt uw offerte systeem niet alleen, u maakt het ook nog eens 100% accuraat en visueel voor uw potentiële klanten.

CPQ Software

Eenvoudig te integreren offerte software

Stand-alone offerte software daar heeft niemand iets aan. Oké bijna niemand. Daarom heeft CPQing Solutions standaard API-koppelingen voor vrijwel alle moderne verkoop- en productiesystemen. Maar ook bieden we koppelingen met bestelsystemen, klantportals en vele andere behoren tot de mogelijkheden. Zo integreert u onze product-configurator bijvoorbeeld eenvoudig in uw WooCommerce, OpenCart of LightSpeed webshop maar ook uw (weder-)verkopers gebruiken onze software eenvoudig tijdens een verkoopgesprek.

Dankzij de standaard API-koppelingen wordt onze offerte software onderdeel van uw verkoopproces. Uw verkoopproces kan nog steeds starten in een CRM-systeem, na het samenstellen van de (maatwerk) oplossing met de CPQing Configurator verstuurt u eenvoudig het offertedocument en hangt u het offertedocument aan de klant in het CRM-systeem. Indien gewenst wordt deze opgemaakt in de door u gekozen taal. Gaat de klant akkoord met de offerte dan kan er automatisch een productieorder met de juiste stuklijst in uw ERP-systeem worden aangemaakt. Dat scheelt een hoop werk!

3d productconfigurator

Krijg meer controle over al uw processen

Een goede quote tool zorgt niet enkel voor passende en uitvoerbare offertes maar zorgt ook voor meer controle over uw processen. Met het verwijderen van de foutmarge krijgt u indirect meer grip op verkoop, productie, voorraadbeheer, inkoop en prognoses. Waar u onze offerte software ook voor in wilt zetten, de mogelijkheden zijn eindeloos. De CPQing Configurator is in (bijna) alle branches integreerbaar.

De software werkt met dynamische afbeeldingen of visualisaties, net wat handiger is voor uw product(en) of dienst. Het is dé ideale toevoeging in een verkoopgesprek waarin uw (weder-)verkoper de klant een oplossing adviseert. Omdat er geen onmogelijkheden kunnen voorkomen in de configurator doet u altijd een 100% correcte offerte wat natuurlijk positieve effecten heeft op het order- en productieproces. Zo worden de foutkosten geminimaliseerd en werken de afdelingen in harmonie samen.

online productconfigurator software

Visuele offerte en verkoop software

Enkel een mooi opgemaakte offerte is niet meer van deze tijd. Klanten zijn steeds visueler ingesteld en willen zien wat ze kopen. Onze verkoop software laat klanten op een visuele manier hun eigen product(en) of diensten samenstellen. Zo wordt online verkopen bijvoorbeeld een stuk makkelijker maar ook tijdens een face-to-face verkoopgesprek werkt het heel soepel en vlot om visueel door de opties te klikken. CPQing Solutions biedt zelfs de mogelijkheid om uw product in 3D vorm te geven. Zo lopen uw klanten (samen met een verkoper) het proces van samenstellen door om elke mogelijke wijziging of wens direct in de configurator door te voeren. Dit wordt direct visueel gemaakt waardoor u middels de offerte al een tastbare indruk kunt maken.

Nieuwsgierig? Vraag een demo aan
online productconfigurator software

Waarom kiezen voor offerte software van CPQing Solutions

Standaard offerte software richt zich voornamelijk op het opmaken van persoonlijke offertes en houdt de status van de offerte in de gaten. CPQing Solutions gaat grote stappen verder. Uw klant stelt zelf samen wat hij wil bereiken, zonder dat er fouten of onmogelijkheden ontstaan. En dit alles via de beste rules engine verkrijgbaar in de markt tegen een scherp tarief!

U heeft geen IT-afdeling of programmeerkennis nodig. Het vastleggen van product- en prijsregels in de beslissingstabellen is zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk gemaakt. Of u nu producten of diensten toevoegt met weinig varianten of opties, of een aanbod complexe producten heeft. Iedereen met kennis over uw product kan onze gebruiksvriendelijke software inrichten.

Uiteraard ondersteunen en helpen we u graag nog verder. Zo leveren we diensten als training, implementatieondersteuning, bouwen van een documenttemplate, modellering van grafische visualisatie(s), website-integratie, integratie met uw e-commerce platform en integratie met uw CRM- en/of ERP-applicatie. Ook voor software-maintenance & -support kunt u bij ons terecht.

Neem contact op
3d product configurator

Onze verkoop software is al gekoppeld met

© 2024 CPQing Solutions B.V. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring | Realisatie Sieronline B.V.

Is een configurator iets voor uw bedrijf?

Wij demonstreren dit graag!

Klik hier om een demo aan te vragen.