Workflow verbetering

Door product-configurator integratie in e-commerce platform

Met het optimaliseren van de workflow, ofwel het zo effectief mogelijk inzetten van mensen, bronnen en tijd, is veel winst te behalen. Zeker als u al met een e-commerce platform werkt waar uw klanten vertrouwd mee zijn. In deze blog vertellen we u meer over hoe een webshop product-configurator de workflow van uw organisatie kan verbeteren. Hiervoor expliceren we eerst de term workflow, om vervolgens in te gaan op het effect van het in gebruik nemen van een (online) product-configurator op de workflow. Als laatste lichten we de CPQ-configurator uit welke eenvoudig op alle e-commerce platformen geïntegreerd kan worden.

e-commerce integratie

Verbeter de workflow van uw organisatie

Met de workflow doelen we op voor gedefinieerde en herhaalbare werkpatronen. Er kan dan ook gesteld worden dat een workflow de werkwijze beschrijft waarin medewerkers in een (meestal) vaste volgorde de handelingen moeten uitvoeren. Nu klinkt het wellicht zo dat een workflow enkel voorkomt in de maakindustrie waar medewerkers elke keer hetzelfde product maken. Maar niets is minder waar, er wordt ook gesproken van een workflow wanneer een bestelling of offerte-aanvraag wordt afgehandeld. De workflow omvat alle handelingen die gedaan worden tussen het moment van de bestelling (of aanvraag) tot het moment dat ofwel een offerte wordt opgesteld en verstuurd, of het product wordt geleverd aan deze klant.

Door deze terugkerende patronen binnen uw organisatie te beheren, vereenvoudigen en verbeteren kunnen de nodige besparingen worden gerealiseerd. Besparingen in tijd (mankracht) en daarmee ook direct op de kosten. Voor het makkelijker uitbrengen van 100% correcte offertes, of directe verkopen via het e-commerce kanaal, is een product-configurator een ideaal middel. Een online product-configurator bespaart u tijd (manuren), fouten en dus geld.

Bij veel van onze klanten hebben we een sterke verbetering in de workflow gezien. Zo bespaart Van Zelst Automaten wekelijks zo’n 35 uur uit bij het opstellen van offertes na de ingebruikname van de configurator. Daarnaast worden er nu makkelijker passende offertes uitgebracht voor kleinere aanvragen en wordt cross-selling gestimuleerd.

De integratie van een online product-configurator

Zoals we hierboven al kort hebben aangehaald helpt een product-configurator fouten te voorkomen. Zeker in het geval van e-commerce moet u bij zelf samen te stellen producten (of het nu over kleur, pasvorm of extra opties gaat) zorg dragen dat de producten ook daadwerkelijk geproduceerd en geleverd kunnen worden. De klant verwacht na betaling een levering binnen de afgesproken tijd. Met een goed opgebouwde product-configurator, waarin u zelfzonder programeer kennis kennisregels toevoegt, voorkomt u dat er product combinaties gemaakt kunnen worden welke niet geproduceerd of geleverd kunnen worden. Hierdoor hoeft u een klant niet teleur te stellen met het nieuws dat het product niet geleverd kan worden.

De product-configurator van CPQing Solutions draagt daarnaast bij aan de wensen van de moderne, visueel ingestelde klant. Door het toevoegen van visuals (statische afbeeldingen, renderings, dynamische afbeeldingen, 2D of 3D animaties) ziet de klant precies wat de invloed is van gemaakte keuzes. Zowel op het product als op de prijs of bijvoorbeeld de levertijd. Doordat de klant zelf actief wordt betrokken in het samenstellen van zijn of haar product stijgt de aankoopintentie en daarmee de algehele conversieratio van het e-commerce kanaal.

CPQing Solutions werkt niet met een (WordPress) plugin, maar via het toevoegen van een paar regels code. Zo staat de product-configurator in twee minuten online op uw website. En zo heeft u geen gedoe met extra plugins die de laadsnelheid van uw website kunnen aantasten alsook geen beperkingen in de look-and-feel van de configurator. Deze sluit, door gebruik van de stylesheet van uw website, naadloos aan op uw huisstijl.

De product-configurator voor elk e-commerce platform

Het aanbod product configuratoren voor online gebruik binnen een e-commerce platform verschilt sterk. Wat implementatie betreft maar ook als we kijken naar functionaliteiten. De product-configurator plugins voor WordPress (of specifiek WooCommerce) bieden vaak maar een beperkt aantal kennisregels. Onze configurator is op zichzelf staande software welke eenvoudig kan worden opgenomen in elk e-commerce platform (zoals Woocommerce, OpenCart, Shopify en LightSpeed).

Om de product-configurator te implementeren bouwen onze developers een koppeling specifiek ingericht voor uw webshop. Zo weten we zeker dat de CPQing software perfect samenwerkt met het e-commerce platform dat u gebruikt. Een groot voordeel van onze software is dat er geen beperkingen zijn aan kennisregels. Alle kennisregels worden vastgelegd in overzichtelijke beslissingstabellen en niet in Excel-achtige formules of programmeertaal. U houdt zo zelf de controle over de configurator en werkt met een optimale workflow.

Via de stylesheet van de eigen website kan de CPQing Configurator dezelfde look-and-feel krijgen. Daarnaast kan de gebruikersinterface, net als alle documenten welke worden opgeleverd tijdens het samenstellen van het product, van uw webshop worden geleverd in elke taal, onafhankelijk van de kennisregels. Zo kunt u dus internationaal (blijven) verkopen met onze product configurator.

Benieuwd naar de mogelijkheden om de workflow van uw organisatie te verbeteren met onze product configurator? Vraag vandaag nog een vrijblijvende demo aan of neem direct contact op om uw situatie door te spreken met een van onze specialisten.

CPQing Solutions is o.a. gekoppeld met

© 2024 CPQing Solutions B.V. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring | Realisatie Sieronline B.V.

Is een configurator iets voor uw bedrijf?

Wij demonstreren dit graag!

Klik hier om een demo aan te vragen.