CPQing is trotse supporter van Hulphond Nederland!

CPQing is trotse supporter van Hulphond Nederland!

Een speciale pagina voor een speciaal doel. Onze eigen Ronald Hensen (directeur CPQing Solutions) heeft namelijk een heel bijzondere viervoeter in huis: Kappa de hulphond in opleiding. Kappa woont de eerste anderhalf jaar van zijn leven in huis bij Ronald en Mieke. Bij hen leert hij allerlei vaardigheden. Als hij er klaar voor is, zal Kappa fysieke en/of emotionele zorgtaken vervullen voor iemand die zijn hulp goed kan gebruiken. En natuurlijk brengt hij ook gewoon onvoorstelbaar veel gezelligheid, warmte en liefde in huis.

 

 

Pupgastgezin

Vlak voor kerst 2021 kwam Kappa in huis bij Ronald en zijn vrouw Mieke. Het afgelopen jaar stond in het teken van het socialiseren van de jonge Kappa. Zo moet hij leren omgaan met verschillende geluiden, ondergronden en hoogtes, met liften, treinen en nog veel meer. Ook moet hij na een jaar een dertigtal commando’s kennen. Dit vergt veel geduld, aandacht en structuur én tijd (zo’n vier uur per dag!). Een nobel en dankbaar doel.

 

Als Kappa ruim anderhalf jaar in huis heeft gewoond en veel heeft geleerd bij Ronald en Mieke, zal Kappa verhuizen naar het hoofdkantoor van Hulphond Nederland. Hier gaat hij zo’n 70 basisvaardigheden leren uitvoeren om mindervaliden te kunnen helpen. Dit gaat veelal om hulp voor iemand in een rolstoel, zoals deuren openen, de wasmachine leeghalen, de voetsteunen van een rolstoel in- en uitklappen maar kan ook worden opgeleid als hulphond voor mensen die PTSS of epilepsie hebben.

Missie Hulphond Nederland

“Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond of middels systemische ervaringsgerichte therapie.”

CPQing is trots bij te kunnen dragen aan deze prachtige missie. Een hulphond vervult niet alleen een fysieke of emotionele zorgtaak en helpt bij de dagelijkse gang van zaken, maar voorkomt ook dat een cliënt in een sociaal isolement raakt en brengt liefde en warmte in huis.

 

Ook helpen?

Wil jij Hulphond Nederland steunen? Fantastisch! Er zijn verschillende manieren om te helpen. Natuurlijk kan dat door net als Ronald en Mieke pupgastgezin te worden (klik hier voor meer informatie), maar ook door het tijdelijk in huis nemen van een hulphond i.v.m. vakantie/ziekenhuis opname of het adopteren van een gepensioneerde hulphond.

Of net als CPQing Solutions Hulphond Nederland financieel te steunen. Kunt u dus iets missen, hoe groot of klein ook? Klik hier dan om supporter worden van Hulphond Nederland!

© 2024 CPQing Solutions B.V. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring | Realisatie Sieronline B.V.

Is een configurator iets voor uw bedrijf?

Wij demonstreren dit graag!

Klik hier om een demo aan te vragen.