Offertedocumenten die de aandacht trekken

Het belang van een zorgvuldig opgemaakte en correcte offerte wordt nog wel eens onderschat. Dat is opmerkelijk, aangezien de offerte in praktisch elke branche een grote rol speelt in het keuzeproces van de klant. Uiteraard zijn de inhoud en visuele aantrekkelijkheid van een offerte van belang, maar ook de tijd tot het uitbrengen ervan. In deze blog nemen we u mee in hoe de product-configurator van CPQing u helpt bij het snel en correct opstellen van gelikte offertedocumenten.

offertedocumenten

Het belang van een goede offerte

Online vindt u honderden lijstjes met tips over hoe een offerte opgesteld zou moeten worden. Maar de achterliggende gedachte wordt vaak verzwegen, net als het feit dat een verstuurde offerte juridisch bindend is. Hierdoor is het extra belangrijk dat de informatie in de offerte ook daadwerkelijk klopt. Want zodra de klant de offerte bevestigt, is er een (bindende) overeenkomst tot stand gekomen. Met andere woorden: het geoffreerde moet dan geleverd worden. Een gebrekkige of onvolledige omschrijving – of erger nog: een fout – kan dan voor grote problemen zorgen.

Naast dat een offerte moet omschrijven wat de klant krijgt voor welke prijs, geeft het ook inzicht in uw organisatie. Een goede offerte omvat namelijk alle informatie om uw klant te overtuigen van uw professionaliteit, expertise en betrouwbaarheid. Een offerte is dus meer dan enkel een prijsoverzicht: een offerte is bepalend voor de algehele indruk van uw organisatie.

Offertes automatiseren via offerte-software

Offerte-software kent verschillende vormen. Meer daarover kunt u hier lezen. Als u kiest voor offerte-software op basis van een product-configurator, stelt u uw klanten in staat om zelf hun product of dienst te configureren – uitsluitend volgens uw (business)regels. Eigenlijk stelt de klant op deze manier diens eigen offerte op, met of zonder hulp van uw buitendienst, dealers of partners. Vervolgens kan de offerte eenvoudig worden gekoppeld aan uw verkoop- en productiesystemen.

Of het nu gaat om relatief eenvoudige producten met (veel) variaties en opties, tot complexe producten. Dit geeft uw klant een uniek visueel inzicht in alle mogelijkheden van uw product of dienst. Zo kan uw klant makkelijker keuzes maken. En dat bespaart u weer veel tijd. Zo hebben we voorbeelden in ons klantenbestand waarbij de doorlooptijd per offerte van anderhalve dag is teruggebracht naar vijftien minuten. U hoeft enkel nog de probleemstelling van de klant te verwerken in het begeleidend schrijven, maar de rest werkt de software automatisch uit in uw eigen huisstijl: tot in het gewenste detail.

cpq software in actie

Waarom kiezen voor CPQing als offerte software?

De rules engine (de motor van de product-configurator) die CPQing Solutions gebruikt, is de krachtigste en snelste in de markt. En de flexibiliteit kent geen grenzen. Het is zelfs mogelijk om de configuratie per persoon, land, dag of dealer te differentiëren op basis van rollen en rechten. Zo heeft u de complete controle en wordt het offerteproces versimpeld, is het gegarandeerd accuraat en ook nog eens visueel aantrekkelijk voor uw potentiële klanten.

De voordelen zijn eindeloos:

 • Visuele aankoopbegeleiding voor klant
 • Professionele uitstraling
 • Gegarandeerd kloppende aanbiedingen (offertes altijd herproduceerbaar)
 • Altijd direct inzicht in alle standaarden en beperkingen van alle producten of diensten
 • Complexe producten worden eenvoudig en overzichtelijk weergegeven
 • Controle over de inhoud van het offertedocument
 • Mogelijkheid tot online configureren (en verkopen)
 • Doorlooptijd wordt aanzienlijk verkort (van offerte tot productie)
 • Minder faalkosten
 • Eenvoudig uit te breiden
 • Direct inzicht in kosten en levertijden van variaties

Benieuwd hoe onze offerte software uw organisatie kan helpen? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken, of ervaar het gemak zelf met uw eigen demo-omgeving.

CPQing Solutions is o.a. gekoppeld met

© 2024 CPQing Solutions B.V. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring | Realisatie Sieronline B.V.

Is een configurator iets voor uw bedrijf?

Wij demonstreren dit graag!

Klik hier om een demo aan te vragen.