Bouwtoeleveringsbedrijf, maar nog zonder configurator?

Gun uzelf de voordelen!

Binnen bouwtoeleveringsbedrijven is de inzet van een configurator steeds gebruikelijker. Wij begrijpen deze trend natuurlijk hartstikke goed. Er zijn immers tal van toepassingen denkbaar waarmee een configurator kan zorgen voor grote efficiency-slagen.

product configurator maken

Optimaliseren en versnellen

Dit geldt ook voor bouwtoeleveringsbedrijven. Veel producten binnen de bouwtoeleveringsbranche zijn namelijk perfect configurabel (denk aan kozijnen, deuren, wastafels, airco’s, etc.). Dat betekent dat een configurator in dezen een hoop processen kan optimaliseren én versnellen. Ook willen veel bouwtoeleveringsbedrijven een configurator integereren met hun website, zodat de klanten zelf al het één en ander kunnen verkennen. Verder zorgt de software er ook voor dat offertes worden omgezet in produceerbare orders. Tijdens het invoeren van alle kenmerken wordt op de achtergrond in realtime de werkvoorbereiding getroffen. Zo hebben u en uw klanten altijd direct inzage in de actuele prijs.

3D-visualisaties

Niet alleen in de processen kan de software zorgen voor flinke verbeteringen, ook kan een configurator 2D- of 3D-visualisaties verzorgen. Op basis van de ingevoerde kenmerken, kunnen uw klanten direct zien welke gevolgen bepaalde keuzes hebben op het uiteindelijke product.

CPQ software

Onze klanten aan het woord

Verschillende van onze klanten zijn bouwtoeleveringsbedrijven. Hieronder nemen we u mee in twee verhalen.

Staka Metallics is een grote s peler op de markt van schakelkasten. Daarnaast is Staka één van de twee grootste spelers in de dakluikenmarkt en exporteren ze naar diverse Europese landen. Ze leveren grotendeels aan aannemers, installateurs en tussenhandelaren. Op hun hoofdlocatie in het Noord-Brabantse Oosterhout beginnen al hun producten als RVS platen en alle bewerkingen tot het gewenste eindproduct worden hier volledig intern gedaan. Staka Metallics heeft CPQing ingeschakeld als softwareleverancier, om offertes voortaan foutloos op te stellen én om ze uiteindelijk om te zetten in produceerbare orders.

Als voortdurende voorloper in de modernisering van hun markt, wilde Staka dat de klant bij de productsamenstelling een directe 3D-visualisatie van het resulterende product kan zien, die vervolgens realtime meeverandert met de gekozen specificaties. Hierdoor kan de klant nu ook vanaf de website speciale maten samenstellen, die vervolgens direct in het ERP-systeem worden opgenomen.

Met meer dan 25 jaar aan vakmanschap is Eribel Solid een ervaren en betrouwbare projectpartner in de productie van kozijn voor deuren. Het bedrijf produceert de kozijnen voor de deuren die moederbedrijf Eribel verkoopt.  

Eribel stuurt Eribel Solid een Excel-bestand met de deurspecificaties die de configurator van CPQing dan inleest. Op basis van deze Excel-import configureert de configurator van CPQing vervolgens automatis

ch alle kozijnen. De configurator genereert ten slotte een materiaal- en routinglijst. De routinglijst wordt gebruikt om een zaagoptimalisatiepakket te voorzien van data, zodat er daadwerkelijk geproduceerd kan worden.  

Eribel Solid koos daarnaast voor CPQing, omdat de software ook als calculatietool wordt ingezet. Dit zorgt ervoor dat Eribel op voorhand kan berekenen wat de kosten zijn voor de productie van de kozijnen. Dit leidt vervolgens tot een prijsoverzicht.  

De voordelen zijn eindeloos

De implementatie van een configurator is anders voor elk bedrijf en kan verschillen per branche. Er zijn echter wel voordelen die gelijk zijn voor elk bedrijf in elke branche, ongeacht de toepassing:

 • Visuele aankoopbegeleiding voor klant
 • Professionele uitstraling
 • Gegarandeerd kloppende aanbiedingen (offertes altijd produceerbaar)
 • Altijd direct inzicht in alle standaarden en beperkingen van alle producten of diensten
 • Complexe producten worden eenvoudig en overzichtelijk weergegeven
 • Controle over de inhoud van het offertedocument
 • Mogelijkheid tot online configureren (en verkopen)
 • Doorlooptijd wordt aanzienlijk verkort (van offerte tot productie)
 • Minder faalkosten
 • Eenvoudig uit te breiden
 • Direct inzicht in kosten en levertijden van variaties

Wilt u ook dat uw bouwtoeleveringsbedrijf binnenkort al beroep kan doen op alle voordelen van een configurator? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken, of ervaar het gemak zelf met uw eigen demo-omgeving.

CPQing Solutions is o.a. gekoppeld met

© 2024 CPQing Solutions B.V. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring | Realisatie Sieronline B.V.

Is een configurator iets voor uw bedrijf?

Wij demonstreren dit graag!

Klik hier om een demo aan te vragen.