WooCommerce product configurator

CPQing: de professionele WordPress product configurator

Sinds 2004 is CPQing Solutions specialist in productconfiguratie software. Momenteel zitten we in onze vijfde generatie software welke eenvoudig te integreren is in webshops, WordPress websites of eCommerce platformen als WooCommerce. De CPQing Configurator werkt op basis van een rules engine waarin – zonder programmeerkennis – kennisregels (configuratie- en calculatieregels) kunnen worden vastgelegd die het product 100% correct samenstellen. Daarna kunnen deze eenvoudig online worden besteld en afgerekend.

De product configurator voor elke webshop

Naast dat onze product configurator perfect samenwerkt met WordPress is hij integreerbaar met onder andere OpenCart, Shopify en LightSpeed. Het is dan ook de ideale eCommerce configurator. Het maakt niet uit welk type product of dienst u online wenst te verkopen, dankzij de zelf in te stellen rules engine in combinatie met visualisatietechnologie worden er enkel produceerbare opties getoond. Zo kunnen er uitsluitend juiste, foutloze en produceerbare keuzes gemaakt en besteld worden.

Naast dat u zelf deze product configurator voor websites met onder andere WooCommerce kunt inrichten, kunt u via de stylesheet van uw website de CPQing Configurator dezelfde look-and-feel geven. Daarnaast kan de gebruikersinterface, net als alle documenten welke worden opgeleverd tijdens het samenstellen van het product, van uw webshop worden geleverd in elke taal, onafhankelijk van de kennisregels. Een combinatie voorbeeld: gebruik een Engelse gebruikersinterface om een Spaans document naar Zuid-Amerika te sturen.

Vraag direct een demo aan
CPQ Software

WooCommerce met 100% correcte aanbiedingen

De belangrijkste taak van een goede webshop product configurator is dat de samengestelde producten ook daadwerkelijk produceerbaar zijn. Zo hoeft u nooit meer terug te koppelen dat gemaakte keuzes helaas toch niet werken omdat onderdeel A niet op onderdeel B past of dat kleurencombinaties toch niet mogelijk zijn. Maar ook dat uw dienstenaanbod, bijvoorbeeld de verkoop van software, net anders werkt dan de klant verwacht. Met de CPQ-software van CPQing Solutions zijn verkeerd samengestelde producten verleden tijd. U doet altijd een 100% correcte aanbieding die direct afgerekend kan worden in uw WooCommerce, OpenCart, Shopify of LightSpeed webshop.

CPQ staat voor Configure, Price, Quote en ondersteund alle processen tussen uw CRM- en ERP-applicatie. Deze applicaties missen de functionaliteiten om offerte- en orderprocessen te ondersteunen en dat is precies wat CPQ-software wel doet. Voor het instellen van de product configurator op uw website heeft u geen IT-afdeling nodig. Juist de mensen die uw productaanbod het beste kennen (verkopers of productontwikkelaars) weten welke informatie nodig is om altijd tot een product te komen dat leverbaar is. Het zijn dan ook deze mensen welke de rules engine in de product configurator moeten vullen om te komen tot een succesvolle inrichting van de CPQing Configurator. En dat kan geheel zonder programmeer- of IT-kennis.

3d productconfigurator

Geen plugin maar een paar regels code

Als de product- en prijsregels via zogenaamde ‘beslissingstabellen’ aan de product configurator zijn gekoppeld is de integratie een kwestie van een paar minuten. CPQing Solutions werkt niet met een (WordPress) plugin, maar via het toevoegen van een paar regels code. Zo staat de product configurator in twee minuten online op uw website. En heeft u geen gedoe met extra plugins die de laadsnelheid van uw website kunnen aantasten en ook geen beperkingen in de look-and-feel van de configurator. Deze sluit, door gebruik van de stylesheet van uw website, naadloos aan bij uw huisstijl.

Door deze werkwijze duurt de implementatie van de CPQing Configurator dagen, geen weken. Het vastleggen van product- en prijsregels in de beslissingstabellen is zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk gemaakt. Of u nu producten of diensten toevoegt met weinig varianten of opties, of een aanbod complexe producten heeft. Iedereen met kennis over uw product kan werken met onze overzichtelijke software. Dus ook als er volgend jaar aanpassingen gemaakt moeten worden, en een andere gebruiker het beheer heeft overgenomen, is het een eenvoudig proces.

online productconfigurator software

Waarom de product configurator van CPQing Solutions?

De moderne, visueel ingestelde klant wil tegenwoordig meer en meer informatie, direct het (unieke) eindproduct of dienst zien en bestellen. Zeker als er keuzemogelijkheden om de hoek komen kijken moet dit proces foutloos verlopen. Door de inzet van onze configuratiesoftware wordt uw aankoop of verkoopproces veel makkelijker en 100% foutloos.

Andere aanbieders van CPQ-software of product configurator plugins voor WordPress (of specifiek WooCommerce) bieden vaak maar een beperkt aantal kennisregels. CPQing Solutions biedt u de mogelijkheid om overzichtelijk te werken met duizenden kennisregels. Dit komt doordat CPQing de kennisregels vastlegt in overzichtelijke beslissingstabellen en niet in Excel-achtige formules of programmeertaal.

CPQing Solutions geeft u de keuze om te kiezen voor een totaaloplossing maar geeft u ook de keus om het zonder onze dienstverlening te doen. Zo kunnen wij u ondersteunen tijdens de implementatie middels trainingen, bouwen van een documenttemplate, modellering van grafische visualisatie(s), website-integratie, integratie met uw e-commerce platform en integratie met uw CRM- en/of ERP-applicatie. Maar ook voor software-maintenance & -support kunt u bij ons aankloppen.

Neem contact met ons op

CPQing Solutions is o.a. gekoppeld met

© 2021 CPQing Solutions | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring | Realisatie Sieronline B.V.