Rollema

Complexe logistieke processen vragen om de eenvoud van Merkato Essentials

Vaak denken we er niet bij na: hoe komen de loodzware kluizen van geldautomaten op hun plek te staan? Of grote industriële koelers van frisdrankmerken? Of OV-poorten? Daar zit een enorm proces van logistiek, installatie en onderhoud achter. Juist dat is waar Rollema sterk in is. Het vervoeren van grote, zware objecten vereist specialistische kennis. Zeker omdat zij bij hun klanten niet vóór maar óver de drempel plaatsen.Ook gaan hier complexe offertes aan vooraf en juist in het verkoopproces ging er nog één en ander mis. Het kon zomaar zijn dat één logistiek proces bij diverse verkopers ook diverse prijzen kreeg. Om dit probleem op te lossen, zocht Rollema naar de juiste configurator.

Merkato Essentials zorgt voor eenduidigheid

Ons contactpersoon bij Rollema was een voormalig medewerker van een andere klant van CPQing Solutions. Daar heeft hij – naar volle tevredenheid – geholpen met het inrichten van Merkato Essentials. De samenwerking beviel zo goed dat hij voorstelde dat Merkato Essentials ook de juiste tool is voor Rollema. Het doel is om met onze configurator weer eenduidigheid te krijgen in het offerteproces. Iedereen berekent voor een opdracht dezelfde prijs en door kennisregels toe te passen, kunnen er ook geen elementen meer in de offerte vergeten worden. Zo verbetert de kwaliteit van het verkoop- en offerteproces, wat tevens de klanttevredenheid verhoogt. Klanten krijgen immers in mum van tijd een foutloze, moderne offerte.

Een pilot die leidt tot meer kwaliteitsverbetering

Rollema wenste snel te starten met een korte implementatietijd. Dit wordt gerealiseerd door één van onze bekwame consultants. En we gaan nog een stapje verder; hij bouwt en ontwerpt de volledige configurator onder verantwoordelijkheid van Rollema. Op basis van deze snelle implementatie constructie, zullen we ook aan de slag gaan voor de andere ondernemingen binnen de Jansen Group, waar Rollema onderdeel van is. Ook daar is er veel behoefte om snel het offerteproces te verbeteren. En dat is wat we graag doen voor organisaties!

© 2024 CPQing Solutions B.V. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring | Realisatie Sieronline B.V.

Is een configurator iets voor uw bedrijf?

Wij demonstreren dit graag!

Klik hier om een demo aan te vragen.