Blog

Informerende & inspirerende blogs over onze CPQ-software

De toepassingen van onze CPQ-software is erg breed. Dit is terug te zien bij de diversiteit aan klanten dat onze software met succes inzet, maar we gaan graag nog verder. Daarom delen we hier achtergrondinformatie, inspiratie en mogelijke doeleinde van onze software. Zo geven we u een totaalbeeld van de mogelijkheden en hoe CPQing Solutions u hier in kan ondersteunen. Heeft u zelf een interessant blog onderwerp in gedachten, of een vraag waar u over wilt sparren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wat is een (product) configurator

Als u online ooit zelf een product (of dienst) heeft kunnen samenstellen naar uw eigen smaak of beoogde gebruik dan heeft u waarschijnlijk al een configurator in werking gezien. Ze worden namelijk veelvuldig ingezet voor onder andere het samenstellen van auto’s tot schoenen, maar ook in de B2B markt kan een product configurator de klant (en het sales team) helpen om tot het ideale, maar tegelijkertijd produceerbare product te komen.

Simpel gezegd is een product configurator een softwareapplicatie die uw klanten in staat stelt om zelf hun ideale product of dienst te configureren. Zowel online als offline. Maar dan uitsluitend op basis van de mogelijke manieren die u zelf heeft opgegeven middels kennisregels. Zo weet u zeker dat het product dat de klant samenstelt ook daadwerkelijk geproduceerd kan worden.

wat is een configurator

Sales configurator vs. product configurator

Als u weet wat een configurator is, komt u al snel twee termen tegen; sales configurator en product configurator. Eerlijk is eerlijk, het verschil tussen een sales- en een product configurator is flinterdun. Daarom gaan we in dit blog in op beide termen, wat er mee bedoeld wordt en hoe ze van elkaar verschillen. Zo kunt u vervolgens zelf de afweging maken welk type configurator het beste binnen uw organisatie past. Alvast goed om te weten is dat de CPQ-software van CPQing Solutions ingezet kan worden voor beide doeleinde.

Een product configurator maken

Het maken of (laten) bouwen van een product configurator klinkt als een ontzettend ingewikkeld proces. Dit is ook wat sommige partijen u willen laten geloven. Maar voor iedereen met standaard productkennis, wat kan wel en wat kan niet, is het eigenlijk vrij eenvoudig. Of u nu een onwijs complex product heeft of een product met enkele variaties, het principe is hetzelfde. Enkel het aantal kennisregels verschilt. Onze software is zo opgebouwd dat iedereen zijn eigen product configurator kan maken.

product configurator maken

Product configurator software uitgelegd

Wat een product configurator doet weten de meeste wel uit te leggen. Maar waarom software bij een product configurator van belang is wordt vaak lastiger duidelijk te maken. In dit blog gaan we specifiek in op wat product configurator software doet, welke opties er zijn en hoe deze software is in te zetten in uw bedrijf of organisatie. Daarna geven we onze visie op product configurator software waarin we CPQ (Configure, Price, Quote) als uitgangspunt gebruiken. De CPQing software is geen verkapt ERP- of CRM-systeem maar een 100% product configurator welke naadloos aansluit met al uw applicaties, waaronder ERP- en CRM-systemen, voor een optimale workflow.

cpq software in actie

Product configurator als offerte software

Offerte software kent verschillende invullingen. Van relatief eenvoudige software welke u helpt bij het opmaken en versturen van offertes, facturen en het doen van de Btw-aangifte. Dit type offerte software is voor een deel van de (kleinere) bedrijven, die maar één product of dienst aanbieden, een handige toevoeging aangezien het zorgt voor offertes en facturen in een consistente huisstijl Daarnaast zijn er makkelijke koppelingen met boekhoudprogramma’s te maken als deze er al niet in verweven zitten. Maar er is ook een meer uitgebreide vorm van offerte software welke uw klant (buitendienst, dealer of anonieme website gebruiker) bij de hand neemt tijdens het aankoopproces. Hierdoor wordt er een op maat gemaakte offerte opgesteld waarin alle wensen van de klant, met de klant zelf, worden opgenomen. Voor de uitgebreide vorm van offerte software is een product configurator ideaal te gebruiken. In dit blog leggen we uit waarom.

Onze CPQ-software is al gekoppeld met

© 2021 CPQing Solutions | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring | Realisatie Sieronline B.V.